هر وسیله و ابزاری که ساخته دست بشر است ناگریز از مستهلک شدن و فرسوده شدن نیست، اما در جریان این فرآیند می توان با رعایت اصول و قوانینی عمر این تجهیزات انسان ساخت را افزایش داد. در مورد دستگاه لیفتراک که در شمول ادوات ساخت بشر است و به خصوص اجزا بسیار ارزشمند نظیر باطری لیفتراک در لیفتراک های برقی نیز این قاعده حکم فرماست اما با استفاده از نکات مفیدی می توان این قطعه با ارزش و قلب تپنده تجهیزات برقی را حفظ و موجبات افزایش طول عمر مفید آن شد.
با ما همراه باشید تا این روش ها و نکات را در ذیل بررسی و از نظر بگذرانیم:
نکات ایمنی نگهداری باطری لیفتراک:
برخی از دستور العمل ها مربوط به نکات ایمنی است، مواردی نظیر: در محیط محل کار و تعمیرات دستگاه و نیز محل قرار گرفتن شارژر باطری لیفتراک و تجهیزات مربوطه تا جایی که امکان دارد باید طوری طراحی و مکان یابی شود که مواد و اقلام غیر ضروری و اشتعال زا حضور و وجود نداشته باشند.
به هیچ عنوان، تاکید می شود، به هیچ عنوان بر روی باطری، قطعات و ابزار های فلزی قرار داده نشود و این نکات حتما به کار بر و تکنسین تعمیرات اطلاع رسانی شود چرا که عدم رعایت نکردن این موضوع سبب بروز اتصالی، انفجار و احتراق می شود.
توجه داشته باشید که اگر زمانی الکترولیت بر روی سلول های دستگاه ریخته شد حتما تمیز شده و و مانع از بروز خوردگی بر روی تجهیزات دستگاه خصوصا جعبه فلزی محل نصب سلولها می شود.
تجهیزات اطفاء حریق حتما در محل کار دستگاه و تعمیر تجهیزات انبار داری نگهداری شود تا در صورت بروز حادثه فورا اقدام شود و از گسترش حادثه جلوگیری شود.
به منظور مراقبت و نگهداری بهتر از ادوات جانبی لیفترا نظیر شارژر، حفاظ و امکانات ومحل مناسبی در نظر گرفته شود تا از آسیب دیدگی ناشی از حرکت سایر تجهیزات انبار داری در امان باشد.
در محل کار و نیز محل تعمیرات ادوات تهویه مناسب در نظر گرفته شود به منظور تخلیه نمودن گاز های خروجی که بعضا امکان اشتعال و انفجار و بروز حادثه دارند.
حتما توجه شود که جا به جایی و خارج کردن باطری به مانند تصویر زیر با زنجیر و قلاب انجام شود تا در زمان انتقال دستگاه از غلاف خود در بدنه ماشین از ایجاد حادثه و آسیب به لیفتراک، باطری، محیطو عوامل انسانی جلوگیری شود.