در تجهیزات برقی به ویژه تجهیزاتی که از سیستم شارژر و باطری استفاده می نمایند، باطری لیفتراک در واقع قلب تپنده تامین انرژی دستگاه است پس بایستی به شیوه صحیح از آن مراقبت نمود تا با افزایش طول عمر، امکان بک آپ دهی و بازدهی بالاتری برای تامین برق دستگاه در ساعات کاری داشته باشد. برای مطالعه بیشتر می توانید به نوشته زیر مراجعه کنید:
توصیه های اولیه مراقبت از باطری لیفتراک
توضیحات کاربردی در نگهداری باتری لیفتراک
اگر در محیطی کار میکنید که مجبور هستید با اسید باتری کار کنید مخصوصا اسید هایی با غلظت بالا تر از پنجاه درصد، حتما بایستی شیر آب جهت شست و شوی چشم ها وجود داشته باشد.
هر یک از جعبه های این تجهیزات متشکل از سلول های باطری است که به صورت منظم در کنار هم چیده شده اند و با ارتباط خاصی که بین سلول ها برقرا می شود خروجی و ورودی ها تعریف و به کار می آیند، هر سلول دارای درپوش بوده وحتما باید در زمان به کار بردن دستگاه یا در زمان شارژ از درپوش های سوراخ دار استفاده کرد و به طور دائم از تمیز بودن آن ها اطمینان حاصل نمود.
توجه داشته باشید که اتصال شارژر باطری به برق باید به صورت مستقیم باشد و از وسایلی مانند سیم سیار یا سه راهی ها استفاده نشود.
نکات ایمنی در کار با اسید باطری لیفتراک
باطری لیفتراک در زمانی که اصطلاحا زیر شارژ قرار می گیرد سبب تولید گاز اکسیژن و هیدروژن می شود و اگر در کنار برخی مواد قرار بگیرد احتمال وقوع انفجار را زیاد می کند.
محتویات باتری لیفتراک خطر ناک می باشند لطفا به پرسنل ی که در مجاورت آن قرار دارند و یا مجبور به استفاده از آن هستند اموزش های لازم را بدهید، این آموزش ها معمولا توسط فروشنده در زمان فروش باطری لیفتراک برقی به صورت کامل ارائه می شود.
به یاد داشته باشید که برای چک کردن و مشخص کردن سطح الکترولیت باطری درب درپوش سلول را باز نموده و شناور موجود را چک کنید، شایان ذکر است که سطح الکترولیت باید در زمان شارژ از سطح قابل قبولی برخوردار باشد، این امر از آسیب دیدن دستگاه و کاهش طول عمر آن جلوگیری می کند.
موارد مهم در انتقال باطری از محلی به محل دیگر
اگر قصد دارید باطری را جا به جای کنید توجه داشته باشید که از ابزار های مناسب و منطبق با شکل و وزن دستگاه بهره ببرید چرا که کوچکترین کم کاری موجب آسیب جدی به آن و حتی از بین رفتن کامل باتری شده و ممکن است با اتفاقات بدتری همچون آسیب دیدگی نفرات و پرسنل و حتی خود دستگاه روبرو شوید.
قیمت باطری لیفتراک بسیار قابل توجه و گران است حتما در جا به جایی و انتقال آن از افراد کار آزموده استفاده نمایید و نیز افراد جدید را قبل از انجام آن آموزش مناسب دهید.
شارژ باطری لیفتراک و موارد کلیدی آن
تجدید نیروی موجود در باتری به وسیله اتصال آن به دستگاه شارژر انجام می شود که به صورت اتوماتیک عمل می نمایند و به صورت کاملا خودکار در صورت شارژ شدن کامل دستگاه عملیات شارژ شدن را قطع می نماید. در شارژر های جدید از سیستم های خودکار استفاده شده است لذا به منظور شارژ نمودن دستگاه تنها کافی است کابل مربوطه را به آن وصل نمایید.
آشنایی با مفاهیم کلید ها و چراغ های شارژر
INPUT POWER LAMP : زمان روشن شدن این چراغ هنگام شارژ شدن است و چنان چه این لامپ روشن نشود ورودی برق دستگاه و خروجی به باتری بررسی شود.
BATTERY CONNECTION LAMP : این نمایشگر در زمانی روشن می شود که شارژر و باطری به هم متصل شده باشند و در صورتی که چنین اتفاقی در زمان اتصال نیفتاد اتصالات دو وسیله به یکدیگر باید چک شوند.
75% CHARGE LAMP : این چراغ به معنای ان است که باطری تا ظرفیت 75 درصد شارژ شده است.
FULL CHARGE LAMP : در هنگام اتمام عملیات شارژ شدن این نمایشگر روشن می شود.
INPUT DISCONNECT LAMP : به هردلیلی برق ورودی به دستگاه شارژر قطع شود این چراغ روشن می شود.
OVER VOLTAGE LAMP : این چراغ در دو وضعیت روشن می باشد یکی فشردن کلید متوقف شدن فرآیند تجدید نیرو و دومی زمانی است که ولتاژ شارژ بالای 66 ولت باشد، در این وضعیت باید اتصالات دو دستگاه را از هم جدا نمود.
OVER CURRENT LAMP : اگر جریان عبوری از شارژر به بالاتر از حد مجاز برسد این چراغ روشن میشود. در این صورت شارژر را از برق کشیده، درب آن را باز کنید، دکمه رله حرارتی روی سوئیچ الکترومغناطیسی را فشار دهید. پس از 5 دقیقه دوباره شارژر را به برق متصل کرده و امتحان کنید. اگر چراغ باز هم روشن شد با خدمات پس از فروش تماس حاصل فرمایید.
ORDINARY/EQUALIZING CHARGE CONVERT SWITCH : برای شارژ معمولی سوئیچ را به سمت چپ و برای شارژ EQUAL سوئیچ را به سمت راست فشار دهید.
MANUAL STOP : از این دکمه برای توقف شارژ بصورت دستی استفاده کنید.
REVERSION BUTTON : پس از توقف دستی شارژ با فشردن دکمه MANUAL STOP از این دکمه برای آغاز مجدد شارژ استفاده کنید.
VOLTAGE/ CURRENT CONFIRMING BUTTON : نشانگر همواره ولتاژ باطری را نشان میدهد، با فشردن این دکمه جریان شارژ در نشانگر نمایش داده می شود .